Ouderdomsvlekken Verminderen

Ouderdomsvlekken verwijderen

Ouderdomsvlekken worden ook wel levervlekken of lentigo senili genoemd. Eenmaal ontstane ouderdomsvlekken zijn moeilijk weg te krijgen maar het is zeker niet onmogelijk. Ouderdomsvlekken zitten in de regel wat dieper in de huid dan gewone pigmentvlekken. Dat komt omdat ouderdomsvlekken gedurende je leven ontstaan en ontwikkeld worden. De vlekken komen langzaam naar de oppervlakte en vaak pas op oudere leeftijd tevoorschijn. Dat hoeft niet bij iedereen te gebeuren, het komt ook voor dat de levervlekken nooit de oppervlakte bereiken. Daardoor is het ook wat moeilijker om ouderdomsvlekken te verminderen. Ouderdomsvlekken ontstaan het eerst op de plekken op het lichaam die het meeste aan de zon zijn blootgesteld. Het gezicht, decolleté en de handen zijn daarom de meest vatbare plekken. Ouderdomsvlekken verwijderen is zeker mogelijk en er zijn diverse behandelmethodes. Deze vind je hieronder terug.

Behandelmethodes ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken laseren

Een behandeling met een pigmentlaser is een goede optie om ouderdomsvlekken praktisch volledig te verwijderen. Waarom praktisch is omdat pigmentvlekken over het algemeen nooit helemaal weg te krijgen zijn. Er zal altijd een deel van de pigmentvlek blijven bestaan maar dan in de diepere huidlagen. Deze zijn voor het oog niet zichtbaar. Maar kunnen in verloop van tijd wel naar de oppervlakte komen. Om ouderdomsvlekken verminderen mogelijk te maken is het van belang dat je meerdere keren in een periode onder de laser gaat. Een keer is vaak niet voldoende, spreek vooraf ook altijd goed af hoeveel behandelingen aangeraden wordt. Zo kom je niet plots voor hoge kosten te staan en weet je precies waar je aan toe bent.

Bij een pigmentlaser wordt gebruikt gemaakt van licht om het pigment als het ware te verbrijzelen. Laser dringt door tot een aantal huidlagen waardoor je zeker mooie resultaten zult bereiken. Door het verbrijzelen van het pigment wordt deze afgebroken in de huid. Dit is een van de meest effectieve methodes om ouderdomsvlekken verwijderen mogelijk te maken.

Ouderdomsvlekkencrème

Er zijn speciale pigmentcrèmes in de handel voor het verminderen van levervlekken. Omdat levervlekken / pigmentvlekken diep in de huid zitten is een pigment crème heel slim om te gebruiken. Het liefst dagelijks en het liefst als vervanger voor je dag- en nachtcrème. Net als bij een vochtarme of droge huid, kan iedereen die last heeft van ouderdomsvlekken het beste kiezen voor een pigmentcrème. Ouderdomsvlekken verminderen kun je dus het beste doen met een goede pigmentcrème. Je zult na een tijdje resultaat zien en kunt een dergelijke crème zien als een preventief middel om ouderdomsvlekken verminderen mogelijk te maken.

Ouderdomsvlekken voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan behandelen maar wel ontzettend lastig bij ouderdomsvlekken verwijderen. Het is sowieso ontzettend belangrijk om de huid altijd goed te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Om dit mogelijk te maken is het belangrijk om een goede Sunblock te gebruiken. Het is namelijk een feit dat donkere vlekken voornamelijk veroorzaakt worden door UV-straling uit de zon. Omdat je hier dagelijks aan blootgesteld wordt is het belangrijk om de huid goed te beschermen. Een goede zonnefactor heeft tenminste spf 30. Daarnaast is het heel verstandig om een pigment- en ouderdomsvlekkencrème te gebruiken. Hiermee voorkom en behandel je ouderdomsvlekken op een effectieve manier.