Laserbehandeling pigmentvlekken

Hoe werkt een Laserbehandeling om pigmentvlekken te verwijderen?

Een laser om pigmentvlekken te verwijderen is niets meer dan een apparaat dat een geconcentreerde bundel licht produceert. De behandeling heel snel doordat het licht in een fractie van een seconde vrij komt. De energie van het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte en zodoende wordt de pigmentvlek vernietigd. Een dergelijke laser behandeling concentreert zich puur en alleen op de huid met overtollig pigment. Voor het verwijderen van een pigmentvlek zijn vaak meerdere laser behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen er nodig zijn voor het verwijderen van een pigmentvlek hangt af van het type pigmentvlek.

pigmentvlekken verwijderen laser

Hebt u een zongebruinde huid, dan is op dat moment geen laser behandeling mogelijk. Door een zongebruinde huid te behandel met een laser is er grote kans op pigmentverschuivingen. Vaak wordt dan ook geadviseerd om zes weken voor een laser behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Tevens moet u in deze periode een goede sunblock gebruiken ( SPF 50). Twee weken voor de laser behandeling mag u ook geen zelf bruinende crème meer gebruiken.

3 gedachten over “Laserbehandeling pigmentvlekken”

  1. iemand hier ervaring met de laserbehandeling? ik vind het toch allemaal een beetje eng maar ik denk er wel serieus over na. Iemand ook advies kwa een goede praktijk in de omgeving van arnhem?

  2. Ik heb mijn rode vlekjes op mijn wang destijds weg laten laseren. De behandeling zelf was zo gepiept, maar de vlekjes worden niet direct minder. De behandeling bij mij moest 4x opnieuw. Voor mijn pigmentvlekken gebruik ik ook een pigmentvlekkencreme, dat werkt echt boven verwachting goed.

  3. ik ben één keer op een adviesgesprek geweest voor het laseren van een vrij grote pigmentvlek.. De kosten hiervoor waren vrij hoog en ook kan de behandelaar geen zekerheid bieden of de vlek daadwerkelijk lichter zou worden en weg zou blijven.. uiteindelijk hebben we samen besloten om het toch niet te doen. nu gebruik ik 7-8 maanden skinlight whitening treatment en dat heeft enorm goed geholpen, ik kan het product echt iedereen aanraden waarbij laser toch geen oplossing blijkt te zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *