Pigmentvlekken behandeling

Pigmentvlekken verwijderen kan op verschillende manieren. Hierbij valt te denken aan crèmes die de pigmentvlekken fixeren en vervagen zodat de huid egaler wordt en oogt. Echter zijn er ook andere manieren zoals gezond eten, hormoonhuishouding in balans brengen. Hiermee kun je pigmentvlekken niet verwijderen, maar voortaan wel voorkomen. 

Pigmentvlekken ontstaan in de meeste gevallen door zonlicht. De huid wordt blootgesteld aan uv-straling zodra je overdag naar buiten gaat. De huid maakt automatisch melanine aan, dat zijn cellen in de huid die zorgen voor dat bruine kleurtje. Wanneer de huid te vaak en te lang wordt blootgesteld aan uv-straling dan kan dit proces fout gaan. Met pigmentvlekken of melasma als gevolg.

Meestvoorkomende pigmentaandoeningen

  • Pigmentvlekken
  • Melasma / Zwangerschapsmasker
  • Pigmentsnor
  • Ouderdomsvlekken
  • Hyperpigmentatie

Pigmentvlekken Verwijderen met pigmentvlekken crème

Er zijn diverse crèmes op de markt gebracht die speciaal gericht zijn op het aanpakken en verdoezelen van pigmentvlekken. Let wel, deze middeltjes zijn vaak alleen maar te verkrijgen in dagcrème of nachtcrème vorm. Ook kun je de pigmentvlekken camoufleren met een camouflerende crème zoals foundation, poeders en meer. Op camouflage gebied is er erg veel te verkrijgen.

In schoonheidssalons wordt er vaak gebruik gemaakt van peelings. Deze peelings zouden de pigmentvlekken doen moeten vervagen voor langere periode. Echter werkt dit vaak niet zo heel goed. Een betere oplossingen is dan toch echt een goede dag of nachtcrème van een goed en gewaardeerd merk dat gespecialiseerd is op het gebied van pigmentvlekken verwijderen. Daarbij is het ook een verstandig om voortaan altijd goed beschermd het huis te verlaten met een zonnebrandcrème van max. 20 spf. De zonnebrandcrème smeer je altijd als laatste op, dus na het aanbrengen van eventuele camouflage en make-up.

Pigmentvlekken behandelen

Als de zomer in aantocht is dan weten we dat we stilaan weer onze zomerkledij uit de kast mogen gaan halen. De korte rokjes, de topjes en onze bikini komen langzaam aan weer tevoorschijn. De avonden worden langer en ons humeur wordt beter. Niets dan positief aan de zomer zou je denken echter is dit niet minder waar. De zomer kan voor mensen ook gepaard gaan met frustraties. Want de zon schijnt meer en vaker waardoor we dus ook weer die leuke bruine plekjes mogen verwelkomen. Pigmentvlekken zijn nou eenmaal vaker tijdens de zomer te zien dan tijdens de winter, maar hoe komt dit nou?

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigment is eigenlijk een kleurstof in onze huid die ook wel melanine genoemd wordt. Melanine bepaalt de kleur van je haren, de iris van je oog en het bepaalt ook de kleur van onze huid. Maar deze stof beschermt ons ook tegen de UV stralen van de zon. Hoe langer en hoe vaker je dus in de zon zal zitten, des te meer pigment je huid zal aanmaken zodat je goed beschermd bent tegen de zon. Daardoor krijgen we dus dat mooie bruine kleurtje waar we o zo van houden. Maar dit normale proces kan ook verstoord geraken waardoor je cellen in de war geraken en zo dus te veel pigment gaan aanmaken waardoor je dus ophopingen van pigment creëert en als gevolg die irritante bruine vlekjes op je huid krijgt. Die vlekjes noemen we dus pigmentvlekken.

Kan je pigmentvlekken voorkomen?

Het is beter om pigmentvlekken te voorkomen dan ze achteraf te gaan moeten behandelen. Wat je kan doen om pigmentvlekken te voorkomen is je tijd in de zon verstandig indelen. Hoe langer en vaker je in de zon zit, hoe meer kans op pigmentvlekken dat je zal hebben. Bovendien wordt deze schade door de zon opgeslagen in onze huid wat op latere leeftijd voor problemen kan zorgen. Ga dus zeker niet te lang en al zeker niet onbeschermd de zon in.

Hoe kan je pigmentvlekken behandelen?

Heb je er toch last van dan geraak je er moeilijk van af uit zichzelf. Bij sommige mensen verbleken de pigmentvlekken vanzelf na de zomer, bij andere mensen dan weer niet. Indien jij tot die laatste categorie behoort dan kan je allerlei behandelingen proberen zoals lasertherapie, chemische peelings of crèmes voor onze huid die speciaal ontwikkeld zijn om pigmentvlekken te verwijderen. Bij die laatste kan het wel zijn dat je de crème als onderhoud dient te blijven smeren. Maar hé, alles beter dan die vervelende bruine vlekjes, toch?