Pigmentvlekken verwijderen met citroen

 

Een van de meest natuurlijke manieren is om van pigmentvlekken af te komen is pigmentvlekken verwijderen met citroen. De citrusvrucht wordt al sinds jaar en dag gebruikt voor het verwijderen van pigmentvlekken. Door je huid in te wrijven met citroen wordt de bovenste huidlaag verwijderd. Zo verwijder je ook de pigmentvlek. Het fruitzuur dat aanwezig is in de citroen zorgt voor het verwijderen van de eerste huidlaag. Het is de bedoeling dat je de huid twee keer per dag in wrijft met citroen, gedurende ongeveer drie weken. In de meeste gevallen is de pigmentvlek dan wel verdwenen.

Heeft u erg donkere pigmentvlekken dan kan het zijn dat u meer dan drie weken nodig heeft voordat de pigmentvlek is vervaagt. Citroen is puur natuur en dus niet schadelijk, ook niet als u het meerdere weken achtereen gebruikt. Voor iedereen met een gevoelige huid, geldt dat citroen irritatie kan geven. Deze irritatie komt door het fruitzuur. Let op: het kan ook zo zijn dat de pigmentvlek helemaal niet verdwijnt met citroen. Wanneer hier sprake van is, dan betekent dit in de meeste gevallen dat het verwijderen van de eerste huidopperlaag niet voldoende is. In zo’n geval kun je het beste andere methodes aanwenden om alsnog van je pigmentvlekken af te komen.

Citroenmasker maken

Om pigmentvlekken verwijderen met citroen mogelijk te maken. Kun je beginnen met het maken van een citroenmasker. Met het sap van een halve citroen met een theelepel zout en een aantal druppels olijfolie tot een papje. Smeer dit op de donkere pigmentvlekken en laat het vervolgens 10-15 minuten inwerken. Reinig de huid daarna goed met lauwwarm water, en verzorg de huid vervolgens met een hydraterende crème. Herhaal dit 2-3 keer per week voor optimaal resultaat.

Tip: gebruik altijd een sunblock met spf wanneer je het huis uit gaat. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je geen tot weinig effect zult merken. De zon is namelijk in de meeste gevallen de boosdoener van vervelende donkere vlekjes op de huid.

Voor- en nadelen pigmentvlekken verwijderen met citroen

Wanneer je pigmentvlekken verwijderen mogelijk wilt maken met een natuurlijk middel, dan is citroen een goede optie. De zuren in citroen kunnen de huid daadwerkelijk lichter maken. De zuren van de citroen, net als melkzuren, worden veelvuldig in huidverzorgingsproducten gebruikt. Zeker het proberen waard dus. Hieronder de voordelen en nadelen.

Voordelen

  • Het kan je huid lichter maken
  • Het is niet duur en gewoon in de supermarkt te koop
  • Je hebt zelf invloed over de dosering
  • Je kunt verschillende soorten maskertjes maken

Nadelen

  • Het kan de huid beschadigen
  • Het droogt de huid extreem uit
  • Je kunt zelf de dosering bepalen, maar weet niet welke dosering goed resultaat geeft
  • Het is lastig aan te brengen op specifieke pigmentvlekken

Andere methoden om pigmentvlekken te verwijderen

Wanneer het gebruik van citroenmaskers en citroenzuur te weinig of geen effect oplevert, dan kun je het beste kiezen voor een alternatieve methode. Hierbij kan gedacht worden aan laserbehandelingen, camouflage technieken of pigment verlichtende crèmes.

Pigmentvlekken bleken

Je hebt er vast wel een keer van gehoord, pigmentvlekken bleken. Het klinkt in eerste instantie nogal heftig, maar dat valt reuze mee. Ik zal het je uitleggen. Wanneer men spreekt over pigmentvlekken bleken dan doelen ze op het lichter maken van pigment. Dat gebeurt met een pigmentcrème, het liefst eentje die in staat is de huid daadwerkelijk te verlichten. Probeer deze methode vooral uit wanneer pigmentvlekken bleken met citroen voor jou niks oplevert.

Een goede bleekcrème is van het Nederlandse merk Skinlight. Zij hebben een formule ontwikkeld waarbij de huid tot wel drie tinten lichter kan worden. Daarnaast zorgt de crème er tevens voor dat melanine wordt afgeremd. En dat is gunstig want op nieuwe manier voorkom je pigmentvlekken. Dat is vooral gunstig in de zomermaanden of wanneer je in de winter een zonnig gebied opzoekt.

Pigmentvlekken camoufleren

Voor welke pigmentbehandeling je ook gaat, een paar camouflage tips zijn altijd wel welkom. Je kunt pigmentvlekken het beste camoufleren met een concealer. Waarschijnlijk gebruik je dit wel eens voor het wegwerken van pukkeltjes. Het werkt ook uitstekend voor camoufleren van pigmentvlekken. Het is belangrijk dat je de juiste teint kiest. Hoe doe je dat? ga eens langs een parfumerie en vraag of zij jou willen helpen met het kiezen van de juiste kleur. Kies vervolgens een voor jou betaalbaar merk, zodat je daarna zonder wikken en wegen gemakkelijk de juiste camouflage stick kunt kopen.