Sunblock tegen pigmentvlekken

Op welke manier helpt Sunblock tegen pigment vlekken?

Pigmentvlekken, vooral in het gezicht, vinden we in de regel allemaal hinderlijk. Pigmentvlekken kunnen spontaan ontstaan als uw huid te lang aan de zon is blootgesteld. Eenmaal ontstane pigmentvlekken verdwijnen niet meer vanzelf. Er zijn genoeg middeltjes in de handel voor het verminderen van pigmentvlekken. Beter is het om te voorkomen dat u pigmentvlekken krijgt, want voorkomen is beter dan genezen. Een sunblock tegen pigmentvlekken kan dan een hele goede uitkomst zijn. Wij adviseren dit vrijwel altijd omdat pigmentvlekken vrijwel altijd veroorzaakt worden door UV-straling uit de zon. Bescherm je huid dus altijd goed door het dragen van een goede sunblock. Wij adviseren om te kiezen voor een zonnefactor met ten minste spf 30 of hoger.

Ontstaan van pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan vaak door zonlicht en dat in combinatie met andere factoren. Deze factoren kunnen nogal uiteenlopen. Zo kan het veroorzaakt worden door hormoonschommelingen, afkomst, genen en medicatie. Wanneer u veel pigmentvorming heeft dan kunt u voor u zelf even nagaan of één van deze oorzaken op u van toepassing is. Mocht dat zo zijn dan is dat heel erg handig om te weten want dan kun je pigmentvlekken in het vervolg voorkomen.

Sunblock tegen pigmentvlekken

Door het gebruik van een goede Sunblock kunt u pigmentvlekken voorkomen. Een goede Sunblock heeft een bescherming van (SPF 50) of ook wel factor 50 genoemd. SPF staat voor Sun Protection Factor. Een Sunblock helpt niet alleen om pigmentvlekken te voorkomen, maar ook tegen huidveroudering door de zon. Sunblock voorkomt pigmentvlekken doordat het bescherming geeft tegen de ultraviolette straling (UV- straling).

UV-straling is de oorzaak voor het ontstaan van hinderlijke pigmentvlekken. Een Sunblock gebruikt u niet alleen in de zomer maar ook in het voorjaar en in de wintermaanden. Geef pigmentvlekken geen kans door het gebruik van een goede Sunblocker!