Pigment bleken

Kan ik mijn huid bleken om pigmentvlekken te verminderen?

Jazeker, er zijn verschillende methodes om pigment bleken en zo pigmentvlekken verminderen mogelijk te maken. Vooral de pigmentvlekken in het gezicht kan erg hinderlijk zijn. Het gebruik van citroen is een goede oplossing voor het verminderen van Pigmentvlekken. Echter als u een gevoelige huid heeft, dan kan citroen irritatie geven.

Een andere optie om pigmentvlekken te verminderen is een oude remedie uit grootmoedertijd namelijk, karnemelk. Karnemelk heeft hetzelfde effect als citroen omdat karnemelk ook een mate van zuring bevat. De zuring van karnemelk is minder sterk dan citroenzuur en daarom minder effectief. Voordeel is wel dat u geen huidirritatie krijgt bij het gebruik van karnemelk.

Pigment bleken

Het bleken van pigment (pigment bleken) klinkt in eerste instantie natuurlijk een beetje raar. Met bleken wordt bedoelt dat de donkere vlekjes lichter gemaakt worden. Dat kan op diverse manieren. Denk aan speciale huidbehandelingen zoals een chemische peeling of laser. Zelf kun je ook aan de slag gaan met een zelfgemaakt maskertje. Wat je hier sowieso voor nodig hebt zijn zuren. Meestal wordt hier citroenzuur voor gebruikt. Maar pas hier wel een beetje mee op want citroenzuur kan in hoge dosis zorgen voor een extreem droge huid. Dat wil je voorkomen want juist daardoor kun je ook weer pigmentvlekken ontwikkelen. Voeg dus altijd iets toe dat de huid tegelijkertijd voedt zoals een olie. Het resultaat van zelfgemaakte citroenmaskers valt wel vaak een beetje tegen. Maar wanneer je het niet probeert dan weet je ook nooit of het iets voor jou kan doen.

Kies je liever voor een scrub? Voeg dan zout of suiker toe met een halve citroen en kies een olie die je op dat moment in huis hebt of fijn vindt om te gebruiken. Het is vrij simpel om zelf een maskertje te maken en dat kan zeker lonen ook wanneer je het wilt gebruiken om dode huidcellen te lijf te gaan.

Gebruik een pigmentcrème

Ook zijn er verschillende en sterke crèmes die daadwerkelijk donker pigment verlichten. Een goede crème is Skinlight. Het gebruik van pigment verminderende crème is erg populair. Een pigment verminderende crème is ontwikkeld voor langdurig gebruik, zonder dat dit schadelijke gevolgen heeft. Door een pigment verminderende crème lang te kunnen gebruiken is het succes hiervan erg hoog.

pigmentcreme kopen
Pigmentcrème om pigmentvlekken te verminderen