pigmentvlekken camoufleren

Kan ik pigment en moedervlekken camoufleren met make-up?

Moedervlekken of pigmentvlekken kunnen hinderlijk zijn, vooral in het gezicht en op de handen. Niemand houd van deze lelijke vlekken vooral niet gezicht want dat is in de regel toch ons visitekaartje. Veel mensen willen het niet, of durven het niet aan, het wegbleken van deze pigmentvlekken. Voor iedereen die niet wil bleken is er camouflage make-up. Tegenwoordig hebt u heel veel keuze als het gaat om camouflage make-up.


Een goede camouflage make-up is water- en veeg vast en loopt dus niet uit als u bijvoorbeeld gaat zwemmen. Vaak is het aanbrengen van een relatief dunne laag camouflage make-up al voldoende om uw huid er weer egaal te laten uitzien. Tevens is een camouflage make-up huidvriendelijk en goed geschikt voor alle huidtypes. Camouflage make-up is verkrijgbaar in veel verschillende tinten zodat er altijd wel een passende kleur voor u bijzit. Het camoufleren van pigment- en moedervlekken kan niet met gewone make-up, u moet hiervoor echt wel een goede camouflage make-up aanschaffen.

Heeft u nog niet genoeg gelezen over pigmentvlekken camoufleren? Bekijk dan alle overige artikelen.

5 gedachten over “pigmentvlekken camoufleren”

 1. Camoufleren doe ik echt al mijn hele leven. Maar nu wil ik er graag blijvend vanaf komen. Heb binnenkort een afspraak om de vlekjes weg te laseren. Iemand ervaring mee met een dergelijke behandeling?

  1. Hallo,
   Ik zit met hetzelfde probleem. heb jij ondertussen deze behandeling laten doen?
   Mijn afspraak is deze vrijdag en ik begin ook wat te twijfelen als je de reacties hieromtrent leest.

 2. sinds het moment dat ik mij ben gaan storen aan dergelijke pigmentvlekjes, ben ik er echt een master in geworden om deze goed te camoufleren.. maar nu ik dat al zo lang doe, zit ik er over na te denken om ze blijvend weg te laten halen… Heeft er iemand tips voor mij? Groetjes, Elisha

  1. Hoi Elisha, je kunt de vlekjes weglaseren of behandelen met een bleekcreme. Ik heb beide methodes gebruikt. De laser voor een grote pigmentvlek op mijn wang, en de bleekcreme gebruik ik voor de rest van de vlekjes. De creme vervaagd deze zodat ze niet meer opvallen. Ik gebruik die van Skinlight.

 3. bij mij zijn het niet echt pigmentvlekken maar meer donker wasen als het ware. Grotere lichte donkere vlekken die eruit zien als een soort schaduw op mijn huid.. is een bleekcreme hier ook goed voor te gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *