Pigmentvlekken gezicht verwijderen

pigmentvlekken in gezicht zelf verwijderen

Kan ik pigmentvlekken in mijn gezicht verwijderen?

Ons gezicht wordt elke dag blootgesteld aan zonlicht, ook als we de zon niet zien. Tegenwoordig zijn er veel middeltjes op de markt om pigmentvlekken veilig te verwijderen. Vooral als het gaat om het verwijderen van pigmentvlekken in het gezicht. Er zijn heel veel verschillende crèmes verkrijgbaar voor het verwijderen van pigmentvlekken. De keuze onder de aanbieders van pigmentvlekken crème is dan ook enorm. Een crème voor het verwijderen van pigmentvlekken pakt de hyperpigmentatie aan van de pigmentvlek.

pigmentvlekken-verwijderen

Het verwijderen van pigmentvlekken maakt ook je huid weer gezond. Vooral als het gaat om pigmentvlekken in het gezicht is het belangrijk om te weten dat de huid er weer gezonder en dus stralender gaat uitzien na het verwijderen van de pigmentvlekken.

Een andere oplossing is om de pigmentvlekken te laten laseren. Ook een chemische peeling of cryotherapie (bevriezen) kunnen voor u de oplossing zijn.

Pigmentvlekken camoufleren

Wil je liever helemaal niet gebruikmaken van eerdergenoemde verwijder methodes? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de donkere vlekjes te camoufleren met bijvoorbeeld make-up. Een goede foundation biedt vaak al een goede dekking, maar natuurlijk zijn er ook andere manieren denkbaar. Wat dacht je van een coverstick, deze worden meestal gebruik om pukkeltjes te verbergen maar kun je ook net zo goed inzetten tegen pigmentvlekken.

Pigmentvlekken voorkomen

Nog beter is om pigmentvlekken te voorkomen. Pigmentvorming zoals hyperpigmentatie wordt in de meeste gevallen aangewakkerd en veroorzaakt door de zon. Om dit te voorkomen kun je voortaan altijd beschermd naar buiten gaan. Gebruik bijvoorbeeld een spf factor van minimaal factor 30 op gezicht, nek, hals en handen. Ook zijn er tegenwoordig vele dagcrèmes met spf erin verkrijgbaar. Dat zou eventueel ook uitkomst kunnen bieden.

2 gedachten over “Pigmentvlekken gezicht verwijderen”

  1. De pigmentvlekken in mijn gezicht zitten daar nog niet eens zo heel lang. Ze waren er ineens en ik denk dan ook dat het wellicht bij het ouder worden hoort. Maar zo oud ben ik niet, en ik erger me er dan ook best wel aan… ik denk dat ik ga beginnen met een huidverlichtende crème.

  2. Het is inderdaad zo dat je pigmentvlekken beter kunt voorkomen dan behandelen. Maar helaas heb ik ze al en was ik nog niet op de hoogte van het goed beschermen van de huid tegen de zon. Nu gebruik ik al zo’n 4 jaar iedere dag een zonnebrandcreme, wel als vervanger voor mijn dagcrème. Dat combineer ik nu met de pigmentvlekkencreme van Skinlight. Ik heb een linkje bijgevoegd van Bol.com waar het onder andere verkrijgbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *