Pigmentvlekken in het gezicht verwijderen

Veel mensen krijgen ze steeds meer naarmate ze ouder worden, bruine vlekken in het gezicht, oftewel pigmentvlekken. Nu vinden de meeste personen deze vlekken ook niet bijzonder mooi en willen hier dus graag vanaf, en wij snappen waarom. Om van deze plekken af te komen zal je eerst moeten weten wat het nou precies is. Lees dus verder om hierachter te komen en of te weten te komen hoe je ze verwijdert.

Pigmentvlekken gezicht verwijderen
Ontstaan van pigmentvlekken in het gezicht door UV-straling van de zon.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn bruinige vlekken die op het gezicht voorkomen, maar ook op de rug, handen en andere plekken. Vooral bij de wat oudere mensen komen ze vaak voor, ze worden dan ook veroorzaakt door het zonlicht, en je hebt meer tijd in de zon doorgebracht zodra je ouder wordt. Ook de verandering in de hoeveelheden hormonen spelen een rol bij het ontstaan van pigmentvlekken.

Er zijn meerdere oorzaken voor het krijgen van pigmentvlekken, maar de grootste is toch wel ouderdom en dus zonlicht. Pigment wordt aangemaakt wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld, hierom worden we ook bruin in de zon. Maar wanneer de huid te veel in de zon is gekomen kunnen de cellen een overreactie krijgen waardoor er te veel pigment wordt aangemaakt wat dan weer ophopingen vormt. Deze ophopingen zie je dan terug als bruine vlekken in gezicht.

Hoe verwijder je pigmentvlekken?

Er zijn meerdere manieren om pigmentvlekken effectief te verwijderen, en enkele hiervan zullen wij nu noemen.

Crème tegen pigmentvlekken

Er bestaan veel verschillende effectieve crèmes tegen pigmentvlekken, deze crèmes pakken de aanmaak van melanine aan en verminderen deze. Bovendien bevatten deze crèmes vaak een hoge spf, want het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken tegengaat. Nu werkt niet elke crème even goed, maar de meeste zijn zeker het proberen waard. Een goede aanrader is die van Skinlight Nederland. Dit is een hele effectieve crème die de aanmaak van melanine tegengaat, en daarnaast de donkere vlekken lichter maakt zodat deze niet meer opvallen.

pigmentvlekken-verwijderen

Pigmentvlekken in gezicht verwijderen met een peeling

Veelal bieden klinieken professionele peelings aan die behalve de pigmentvlekken nog meer oneffenheden van de huid verwijderen. Eigenlijk worden hier de pigmentkorreltjes van de huid geschraapt. En de behandeling moet wel vaker gedaan worden voorgoed resultaat. Ook kun je dergelijke peeling crèmes zelf kopen en gebruiken. Al duurt het vaak langer voor dit werkt dan dat je het in een kliniek laat doen.

Een laserbehandeling

Voor een laserbehandeling is het slim om het eerst met je dokter bespreken, die kan je pigmentvlekken dan eerst beoordelen en je goed verwijzen. Bij zo’n behandeling wordt er dus straling met een specifieke frequentie op je gezicht gericht die dus alleen de pigmentcellen aantast en ze laat afsterven. Vaak zijn deze behandeling erg effectief, maar niet gratis.

Dit waren maar drie van de velen manieren die er zijn om pigmentvlekken te verwijderen. Ik kan zeker wel begrijpen dat je het niet fijn vind om pigmentvlekken in je gezicht te hebben. Hiervoor zijn er dus deze methoden, en nu je ze kent weet je misschien wel van welke je gebruik wilt maken. Ik zou het in ieder geval eerst met iemand bespreken voordat je iets laat doen, je dokter kan je waarschijnlijk goed helpen.

 

11 gedachten over “Pigmentvlekken in het gezicht verwijderen”

 1. Heb nu twee keer een laserbehandeling gehad voor drie donkere vlekjes op mijn wang. Het is als iets lichter maar helaas duurt de behandeling wel ontzettend lang. Na iedere laser moet je best wel wat weken wachten voordat je weer mag. Ook heb ik niet het idee dat ze volledig weg zullen gaan. Wie heeft hier ervaringen mee?

 2. een creme tegen pigmentvlekken klinkt voor toch wel als één van de beste manieren om van pigmentvlekken af te komen. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd maar ik tocht dat ik voor deze methode kies.

 3. Al jaren last van pigmentvlekken in het gezicht en iedere jaar lijkt het alsof er meer bijkomt. Nu smeer ik iedere dag al zonnebrandcreme op en dit lijkt wel iets te helpen, maar nog steeds ben ik er niet vanaf. Heeft er iemand tips voor mij?

 4. Ik word echt gek van die pigmentvlekken in mijn gezicht. Bij mij is het denk ik ontstaan door de pil en een lange vakantie op aruba. Ik heb al met een dermatoloog gesproken en die zei dat de vlekken niet minder worden. Wel kunnen ze vervagen in bijvoorbeeld de winter wanneer de zon veel minder krachtig is. Ik gebruik nu in ieder geval veel zonnebrandcreme en de sterke crème van skin light. De vlekjes worden al minder hard dus ben heel erg benieuwd hoe dit zich verder ontwikkeld.

 5. De donkere vlekken in mijn gezicht zijn echt een doorn in het oog. Ik heb ze ook nog niet zo heel lang, ongeveer 2 jaar nu. Ben een vrouw van 35 jaar en ga regelmatig naar de schoonheidssalon. Helaas mag dat niet baten. Ik ben heel nieuwsgierig naar de creme die overal genoemd wordt dus heb hem ook besteld via bol.com > als er iemand wil weten hoe deze bevalt dan wil ik dat graag met je delen. Liefs, rachel van der laan

 6. Ik heb ook heel snel pigmentvorming in het gezicht.. volgens mij komt dat echt doordat mijn huid heel makkelijk pigment aanmaakt..Mijn moeder heeft hier ook alitjd veel last van gehad en het is ook best wel moeilijk om er vanaf te komen. Bedankt voor de informatie die gegeven wordt in dit artikel, eindelijk wordt alles eens uitgebreid en helder besproken. Ik ga in ieder geval met de tips aan de slag!

 7. ben heeeel benieuwd naar de creme tegen pigmentvlekken. Ik heb hem al wel eens voorbij zien komen maar toen was ik mij er niet echt van bewust dat deze creme echt geschikt is voor het verlichten van donkere vlekken Net even gebeld met een medewerker die mij voorzien heeft van een goed advies. Daarna direct besteld en vandaag in huis gekregen Zal ik jullie op de hoogte houden van de vorderingen?

 8. ik heb al meerdere peelings gehad en merk toch wel dat het een beetje helpt, maar volledig afkomen van de melasma dat wil ik nou ook weer niet zeggen. De schoonheidsspecialist gaf aan dat de verkleuring waarschijnlijk heel diep in de huid ligt waardoor het onmogelijk is dat ze helemaal verdwijnen.. als advies kreeg ik mee om de creme van skinlight te gebruiken en ik moet zeggen dat ik positief verrast ben. De creme in combinatie met de behandelingen werkt echt super. Nu wil ik de behandelingen het liefst even overslaan om te bekijken of ze zonder de peelings ook wegblijven. Ik loop op schoonheidssalon mooi voor jou

  Groetjes,

  Irene

 9. Ik heb ook pigmentvlekken in het gezicht en wil er heel erg graag vanaf komen. Een goede pigmentvlekken creme zou zeker gewenst zijn. Iemand tips?

 10. Ik heb pigmentvlekken in mijn gezicht en wil daar heel graag vanaf komen. Wie heeft dit ook en wat helpt wel en wat helpt niet? Groetjes, Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *