Wat zijn pigmentvlekken? Hoe ontstaan ze en hoe raak je er vanaf

Pigmentvlekken gezicht, het kan een ware plagerij zijn en een deuk in ons zelfvertrouwen. Hoewel pigment echt wel een functie heeft en het heel nuttig kan zijn voor ons lichaam, kan dit ook helemaal anders uitdraaien. Wanneer het niet doet wat het moet doen, kan het voor heel wat kopzorgen zorgen. Zeker wanneer die pigmentvlekken gezicht steeds meer beginnen te verschijnen. Maar wat zijn pigmentvlekken nu eigenlijk, hoe ontstaan ze en hoe kom je er vanaf? Op deze vragen krijg je antwoord want we gaan eerst eens kijken welke pigmentvlekken behandeling het beste is voor jou.

pigmentvlekken creme, pigmentvlekken behandeling
Pigmentvlekken crème voor pigment verminderen

Wat zijn pigmentvlekken

Om een antwoord te kunnen geven op deze vraag, moet je eerst weten wat pigment is. Pigment is een bruine kleurstof die door de pigmentcellen in de huid worden aangemaakt. Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar, er zijn bepaalde zaken die de aanmaak hiervan stimuleren, zoals de zon bijvoorbeeld. Dan wordt deze stof eigenlijk aangemaakt ter bescherming van onze huid. Wanneer er tegen onze pigmentcellen wordt gezegd dat er pigment moet aangemaakt worden dan zal de huid dit gaan doen en zo zal onze huid mooi bruin worden. Maar wanneer dit proces dus versnel geraakt en er té veel van deze kleurstof wordt aangemaakt, krijg je dus pigmentvlekken. Doordat de aanmaak van melanine wordt gestimuleerd door de zon, kan je dit al voorkomen door jezelf goed in te smeren met een zonnecrème met een goede beschermingsfactor.

pigmentvlekken behandeling, pigment verminderen

Pigmentvlekken behandeling

Over het antwoord op deze vraag, dient zeker niet getwijfeld te worden. Het antwoord hierop is volmondig ja. En er zijn wel degelijk meer pigmentvlekken behandeling(en) dan je zou vermoeden. Een pigmentvlekken behandeling is bijvoorbeeld een laserbehandeling of een chemische peeling. Beide behandelingen zijn effectief, maar worden helemaal anders uitgevoerd. Bij een peeling, wordt er een soort chemisch zuurlaagje op de huid aangebracht waardoor het bovenste huidlaagje van ons gezicht verwijderd wordt. Op deze manier pigmentvlekken gezicht dus verwijderd. De aanmaak van nieuwe cellen wordt gestart en ook de dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor zal jouw huid er na een peeling dus als nieuw uitzien! Bij een laserbehandeling gaat het vooral om diepere pigmentvlekken. Het licht van de laser zal tot diep in de huid doordringen en zich vooral richten op het pigment in de huidcellen, terwijl de rest gewoon heel blijft. Bij beide behandelingen kan je de volgende neveneffecten ondervinden: rode huid, gezwellen huid, jeuk en bultjes. Echter gaan deze effecten na een paar dagen weer gewoon voorbij! Wees dus gerust, pigmentvlekken behandeling, daar bestaat er meer dan één van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *