Pigmentvlek verwijderen – 4 methodes die resultaat geven

Heel veel vrouwen hebben wel over iets bepaald aan hun lichaam complexen. Ofwel zijn ze niet mager genoeg, ofwel hebben ze last van cellulitis of ligt het haar nooit goed. Allemaal problemen die te relativeren zijn. Maar er zijn ook schoonheidskwaaltjes die echt voor onzekerheid kunnen zorgen, denk hierbij maar aan pigmentvlekken. Pigmentvlekken in je gezicht met in het bijzonder pigmentvlekken op bovenlip kunnen zeer vervelend zijn. Zijn deze op minder zichtbare plaatsen te vinden dan maakt het meestal niet veel uit. Wat veel mensen echter niet weten is dat een pigmentvlek verwijderen helemaal niet zo moeilijk is en je er dus niet mee hoeft te blijven rondlopen. In dit artikel vind je zelfs 4 methodes die kunnen helpen.

Anti-pigmentcreme
Anti- pigmentcrème

Gezond leven

Een eerste stap om die pigmentvlek verwijderen mogelijk te maken, is om je levensstijl eens grondig onder de loep te nemen. Ben je iemand die zeer onregelmatig leeft en dus ook niet gezond eet. Dan kan het zijn dat dit de oorzaak is van die vervelende vlekken. Niet alleen is een ongezonde levensstijl slecht voor je lichaam maar alsook je huid kan hier nadelen van ondervinden. Daarom is het dus belangrijk om gezond te eten, genoeg water te drinken en te bewegen. Tot 2 liter water drinken per dag kan wonderen doen voor je huid. Uiteraard hoef je geen bodybuilder te worden of een fitnessfreak maar neem bijvoorbeeld al eens vaker de fiets of ga al eens te voet in plaats van de auto te nemen.

Pigmentvlekken crème

Ben je iemand die al redelijk gezond leeft en voldoende beweging heeft, dan kan je misschien eens een crème proberen die pigmentvlekken bestrijdt. Skinlight is daar eentje van. Het is een heel zuinige crème die bovendien alleen maar gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten en die PH neutraal is. ideaal dus voor mensen met een gevoelig huidje. Als je Skinlight tot 2 keer per dag aanbrengt op de pigmentvlekken dan is de kans groot dat je er na 2 weken van verlost bent. Afhankelijk van het huidtype dat je hebt kan het ook zijn dat je Skinlight moet blijven smeren als onderhoud.

Chemische peeling

Ben je de vlekken meer dan beu dan kan je het ook drastischer aanpakken zoals met een chemische peeling. Dit houdt in dat een chemisch schuurmiddel als het ware ervoor gaat zorgen dat je bovenste huidlaag verwijderd wordt. Het is niet pijnlijk, wel een dure affaire. Het resultaat blijft natuurlijk ook wel lang goed. Soms kan het zijn dat je meerdere behandelingen nodig hebt om tot het gewenste resultaat te komen.

pigmentvlekken-verwijderen
pigmentvlekken op bovenlip verwijderen

Citroensap

Pigmentvlekken bovenlip kan je verwijderen door met een citroen boven je bovenlip te wrijven. De zuren van de citroen trekken dan tot diep in de huid in en zullen ervoor zorgen dat de pigmentvlekken verdwijnen. Dit proces is het wel het traagste van allemaal, het kan zijn dat je tot 8 weken geduld moet hebben voor je resultaat ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *