Hyperpigmentatie gezicht verwijderen en voorkomen

hyperpigmentatie gezicht verwijderen

Hyperpigmentatie komt in Nederland veel voor onder vrouwen van de leeftijd 25-49 jaar. Het is een huidaandoening waarbij de huid veel meer pigment aanmaakt dan zou moeten. Hyperpigmentatie komt veel voor in het gezicht en handen omdat deze gebieden dagelijks worden blootgesteld aan zon- en daglicht. Hyperpigmentatie gezicht verwijderen is dan ook waar heel veel mensen dagelijks op zoeken.

In welke vormen komt Hyperigmentatie voor?

Er zijn diverse vormen van hyperpigmentatie, de verschillende vormen worden zo genoemd omdat er sprake is van veel pigmentatie op één en dezelfde plek. De meest voorkomende vormen zijn:

  • melasma / zwangerschapsmasker
  • ouderdomsvlekken
  • veel pigmentvlekken op voorhoofd, wangen en bovenlip

Behandelingen tegen Hyperpigmentatie

Gelukkig zijn de verschillende vormen van hyperpigmentatie in het gezicht uitstekend te behandelen. Omdat pigmentvlekken voornamelijk veroorzaakt worden door zonlicht, is het dagelijks dragen van een zonnebrandcrème een must. Ook wanneer de zon voor jouw gevoel niet schijnt, is deze nog steeds super schadelijk. Iedere dag goed smeren dus!

Chemische peeling: dit is een behandeling die vaak wordt toegepast bij melasma en overmatige pigmentvorming in het gezicht. Bij deze behandeling wordt er een chemisch goedje op heel het gezicht aangebracht. Meestal moet dit 60-120 minuten intrekken. Je ziet bij deze behandeling niet direct resultaat, dat ga je de komende twee weken pas langzaam maar zeker zien. Meestal moet deze behandeling enkele keren herhaald worden voor een optimaal resultaat. In de twee navolgende weken merk je dat de huid zichzelf gaat vernieuwen. De huid begint licht te schilveren / vervellen.

Lasertherapie wordt ook wel toegepast bij hyperpigmentatie en dan voornamelijk bij pigmentvlekken. Laseren is alleen mogelijk wanneer de vlekjes los van elkaar staan. Vaak is dat niet zo bij melasma en ouderdomsvlekken. Bij lasertherapie gaat alles heel secuur. De vlekjes worden stuk voor stuk behandeld. Meestal betaal je ook per pigmentvlek. Veelal zijn meerdere behandelingen noodzakelijk, maar dit is niet altijd het geval. Doe hier vooraf vooral even navraag naar.

Huid verlichtende crème: wanneer je liever geen extreme behandelingen wilt ondergaan, biedt deze manier een absolute uitkomst. Huid verlichtende crèmes werden eerst alleen maar gebruikt door mensen met een licht getinte tot donkere huid. Maar tegenwoordig worden dergelijke crèmes veel ingezet tegen extreme pigmentatie op de huid. Wat doet een dergelijke crème precies? De crème maakt de opperhuid lichter, dat gaat stap voor stap. Zodra je een goed resultaat behaald hebt, dan stop je in principe met gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *