Pigmentvlekken verwijderen citroen

Is het mogelijk om Pigmentvlekken te verwijderen met citroen?

Een van de meest natuurlijke manieren om pigmentvlekken te verwijderen is het gebruik van de citroen. Deze citrusvrucht wordt al sinds jaar en dag gebruikt voor het verwijderen van pigmentvlekken. Door uw huid in te wrijven met citroen wordt de bovenste huidlaag verwijderd. Zo verwijdert u ook de pigmentvlek. Het fruitzuur dat aanwezig is in de citroen zorgt voor het verwijderen van de eerste huidlaag. Het is de bedoeling dat u uw huid twee keer per dag in wrijft met citroen, gedurende ongeveer acht weken. In de meeste gevallen is de pigmentvlek dan wel verdwenen.

pigmentvlekken verwijderen, pigmentvlekken bleken, pigmentvlekken behadelen

Heeft u erg donkere pigmentvlekken dan kan het zijn dat u meer dan acht weken nodig heeft voordat de pigmentvlek is verdwenen. Citroen is puur natuur en dus niet schadelijk, ook niet als u het meerdere weken achtereen gebruikt. Voor iedereen met een gevoelige huid, geldt dat citroen irritatie kan geven. Deze irritatie komt door het fruitzuur. Let op: het kan ook zo zijn dat de pigmentvlek helemaal niet verdwijnt met citroen. Wanneer hier sprake van is, dan betekent dit in de meeste gevallen dat het verwijderen van de eerste huidopperlaag niet voldoende is. In zo’n geval kun je het beste andere methodes aanwenden om alsnog van je pigmentvlekken af te komen.

Citroenmasker maken

Met het sap van een halve citroen met een theelepel zout en een aantal druppels olijfolie tot een papje. Smeer dit op de donkere pigmentvlekken en laat het vervolgens 10-15 minuten inwerken. Reinig de huid daarna goed met lauwwarm water, en verzorg de huid vervolgens met een hydraterende creme. Herhaal dit 2-3 keer per week voor optimaal resultaat.

Tip: gebruik altijd een sunblock met spf wanneer je het huis uit gaat. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je geen tot weinig effect zult merken. De zon is namelijk in de meeste gevallen de boosdoener van vervelende donkere vlekjes op de huid.

Andere methoden om pigmentvlekken te verwijderen

Wanneer het gebruik van citroenmaskers en citroenzuur te weinig of geen effect oplevert, dan kun je het beste kiezen voor een alternatieve methode. Hierbij kan gedacht worden aan laserbehandelingen, camouflage technieken of pigment verlichtende crèmes.

13 gedachten over “Pigmentvlekken verwijderen citroen”

 1. Hallo…Ik heb een vraag over pigment verwijderen met citroen. Ik zie op youtube dat veel mensen gebruiken citroen met suiker en dan op het huid smeren. Ik heb het geprobeerd maar mijn huid doet zo zeer dat ik ermee ben gestopt. Is suiker wel nodig? Of moet ik alleen citroen gebruiken? En waarom suiker? vanwege de korrels misschien zodat het een soort scrub lijkt? Ik heb last van pigment vlekken al jaren, maar nu dat ik 46 jaar ben geworden is het veel donkerder geworden en alleen aan de wangen gedeelte. Ik bedek de vlekken met foundation maar je ziet het toch nog steeds de donkere vlekken. Ik ben van Indische afkomst en mijn huidskleur is ook een klein beetje getint.
  Ik hoorde ook dat er mensen waterperoxide gebruiken om je huid lichter te maken, Is dat niet gevaarlijk? Want het is wel een heel bijten waterstof. Graag uw antwoord op mijn vragen. En alvast mijn dank hiervoor.
  Met vriendelijke groet,

  Laura Smit
  Schiedam

 2. Beste Laura,

  Bedankt voor uw reactie.
  Veel mensen kiezen in eerste instantie vaak voor de natuurlijkste methode. En dit is inderdaad een mixje van citroen, suiker en olie. Wanneer het enorm prikt en zeer doet, dan gebruik je wellicht teveel citroen. Ook kan dit een allergische reactie betreffen. Wanneer dit het geval is, raad ik aan om hier direct mee te stoppen.
  Wanneer het niet lukt om de pigmentvlekken te camoufleren met bijvoorbeeld make-up. Kan ik een natuurlijke crème zeer aanbevelen. Er zijn een aantal crèmes die gespecialiseerd zijn in het behandelen en lichter maken van pigmentvlekken, donkere huid zoals oksels, knieholtes etc. Bekende merken hierin zijn: Sterwit Skin en Skinlight crème.

  Ik hoop dat je wat aan deze informatie hebt. Mochten er nog vragen zijn dan kun je die altijd gerust stellen.

 3. Het enige methode waarmee pigmentvlekken (tijdelijk) verwijderd kunnen worden is een cosmetische (laser)behandeling.Het gebruik van citroen levert niet het gewenste resultaat op,ook niet na langdurig gebruik.

 4. Citroen kan wel degelijk helpen. Ik gebruik het dan wel niet voor mijn pigmentvlekken, maar wel voor mijn donkere oksels. Ik maak dan altijd een soort van citroen scrub van uiteraard citroensap met olie en grove zout. Ik heb een licht getinte huid en mijn oksels zagen er altijd donkerder uit dan de rest van mijn lichaam. Nu is dat een stuk minder. Ik gebruik de scrub 1-2 keer per week.

 5. Citroen werkt heel goed tegen dode huidcellen en wordt ook in veel producten gebruikt.. zelf gebruik ik het niet maar gebruik ik wel een huidverlichtende crème. Groetjes,

 6. Beste,
  Ik heb een donkere huid en lichte pigmentvlekken in mijn gezicht hier wil ik graag vanaf, kan ik dat Citroën mengsel gebruiken? Wat voor merken of crèmes kan ik anders gebruiken?

  Ook heb ik gemerkt dat zee water en zon heel goed helpt.

  Groetjes,

 7. Gebruik al jaren citroen voor mijn oksels, maar nu zit ik met een ander probleem. Sinds een paar maanden heb ik van die bruine vlekken op mijn voorhoofd. Het lijken een soort van grote vervaagde pigmentvlekken.. weet iemand wat dit is en hoe ik dit kan verminderen?

 8. Ik maak altijd een zelfgemaakte citroen scrub van ruwe suiker, olie en het sap van een halve citroen. Werkt heel goed, verzorgend en het laat je huid er een stuk schoner uitzien.

 9. Ik lees op heel veel websites dat citroen de huid verlicht, dat merk ik zelf ook heel erg wanneer ik het gebruik (ben zelf donker getint), maar het maakt wel je hele lichaam lichter en is naar mijn weten niet zo geschikt voor bijvoorbeeld kleinere oppervlakten.. ….

  1. Kan allebei, wil je een harde scrub ga dan voor zout, wil je een zachte scrub dan kun je het beste voor suiker gaan. Ik zou voor het laatste kiezen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *