Pigmentvlekken in het gezicht verminderen 5 tips

Er zijn 3 manieren om aan pigmentvlekken te werken: voorkomen, camoufleren en genezen. Voorkomen is beter dan camoufleren en genezen maar helaas hebben we het niet altijd in de hand. Pigmentvlekken kunnen ontstaan door de zon maar jammer genoeg kan het ook gewoon in onze genen zitten en hebben we hier de aanleg voor. Daarom volgen hier een aantal behandelingen die je kan toepassen voor de 3 manieren.

donkere vlekjes in het gezicht
Donkere vlekjes in het gezicht kunnen er uit zien als één grote donkere vlek

Voorkomen

In de meeste gevallen ontstaan pigmentvlekken door de zon. Wil je vermijden dat je bruine vlekken krijgt in je gezicht? Ga dan verantwoord luieren in de zon en smeer een goede zonnecrème met minstens factor 30 en smeer regelmatig. Ga geen uren liggen bakken in de zon zonder te smeren. Wat je ook kan doen is de zon vermijden tussen 12 uur en 15 uur want dan schijnt de zon het felst. Heb je een lichte getinte tot donkere huidskleur? Besteed hier dan extra aandacht aan want deze groep mensen hebben jammer genoeg meer kans op pigmentvlekken in het gezicht dan mensen met een blanke huid.

Camoufleren

Pigmentvlekken verwijderen kan maar als je niet meteen een behandeling hiervoor wil starten, kan je ze ook camoufleren. Het is belangrijk om hier de juiste foundation voor te gebruiken, want als de huid geïrriteerd geraakt, wordt het enkel maar erger. Er bestaan teint corrigerende foundations die meer pigment bevatten dan de andere foundations waardoor ze beter dekken. Ze hebben een soepele en fijne textuur wat het gemakkelijk maakt om aan te brengen en weer te verwijderen. Vaak zijn ze ook samengesteld voor de fragiele huid waardoor het risico op een allergie of irritatie miniem wordt.

Genezen

Pigmentvlekken in het gezicht zijn op verschillende manieren te genezen of te verwijderen. Eerst en vooral kan je de pigmentvlekken crème Skinlight proberen. Dit is een crème met een speciale whitening technologie die tot diep in de huid door dringt zodat pigmentvlekken worden verwijderd en de aanmaak van melanine wordt afgeremd. De bedoeling is om op een gereinigde huid, Skinlight tot 2 keer per dag aan te brengen. Laat dan even inwerken en gebruik daarna nog een hydraterende crème indien gewenst. Afhankelijk van je huidtype kan je resultaat zien binnen 4 tot 8 weken. Wat je ook kan proberen zijn behandelingen zoals chemische peelingen of een laserbehandeling. Houd er wel rekening mee dat deze behandelingen vaak kostelijk zijn en het nodig kan zijn dat deze herhaalt wordt.

Heb je hier geen zin in? Probeer dan alvorens zo’n behandeling te starten, eerst met een eenvoudig middeltje zoals citroen. Je kan een citroenmasker maken met het sap van een halve citroen, een theelepel zout en wat olijfolie. Smeer het masker daarna op de huid en laat een kwartiertje inwerken. Spoel daarna met lauw water en smeer een hydraterende crème om uitdroging te voorkomen. Herhaal dit tot 3 keer per week en zeg je pigmentvlekken vaarwel. Met deze tips was pigmentvlekken verwijderen nooit zo gemakkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *