Ouderdomsvlekken Verminderen

Is het mogelijk om ouderdomsvlekken te verminderen?

Eenmaal ontstane ouderdomsvlekken zijn moeilijk weer weg te krijgen, maar het is niet onmogelijk. Ouderdomsvlekken zitten in de regel wat dieper in de huid dan de gewone pigmentvlekken. Daardoor is het ook wat moeilijker om ouderdomsvlekken te verminderen. Ouderdomsvlekken ontstaan het eerst op de plekken op uw lichaam die het meeste aan de zon zijn blootgesteld. Het gezicht, decolleté en de handen zijn daarom de meest vatbare plekken.

pigmentvlekken-verwijderen

Een behandeling met een pigmentlaser is een goede optie om ouderdomsvlekken praktisch volledig te verwijderen. Bij een pigmentlaser wordt gebruikt gemaakt van licht om het pigment als het ware te verbrijzelen. Door het verbrijzelen wordt het pigment afgebroken in de huid. Dit is een van de meest effectieve methodes om ouderdomsvlekken te verwijderen.
Er zijn speciale crèmes in de handel voor het verminderen van pigmentvlekken. Omdat pigmentvlekken diep in de huid zitten is een pigment crème meestal niet voldoende om de ouderdomsvlekken geheel te laten verdwijnen.

Zorg voor een goede Sunblock, bijvoorbeeld SPF 50 voor een optimale bescherming tegen pigment- en ouderdomsvlekken.

2 gedachten over “Ouderdomsvlekken Verminderen”

  1. ik weet hoe je ouderdomsvlekken kunt verminderen, ik heb dit advies ooit gekregen van mijn oma en pas het nu zelf ook toe:

    – gebruik iedere dag een zonnebrancreme
    – maak je gezicht dagelijks goed schoon, het liefst met een middel die gericht is op pigmentvlekken
    – mijd de zon zoveel mogelijk, ga dus altijd in de schaduw zitten
    – draag hoedjes of een pet

  2. Mij is ook aangeraden om een zonnebrandcreme te gaan gebruiken, dat werkt voor mij heel goed. De vlekken worden in ieder geval niet donkerder, en lijken zelfs ook iets te vervagen. Helaas zijn ze nog steeds niet weg en ben ik sinds kort de creme van skinlight gaan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *